Få 3 uforpligtende tilbud fra fagfolk
Få 3 tilbud i dag
Byggeli er reklamefinansieret. Når du køber via vores links, kan vi modtage kommission. Læs mere her.

Nyt tag pris: Hvad koster et nyt tag? (Pris i 2024)

Peter Hellmuth
Sidst opdateret: 20. juli 2024
fact checked
Faktatjek

Hvad koster et nyt tag?

Prisen på et nyt tag kan variere baseret på flere faktorer. Du skal dog vide, at et nyt tag hører til blandt de dyreste elementer ved et hus, og der er nogle afgørende valg, du skal træffe undervejs. 

Gør som 400.000 andre danskere, Få 3 gratis og uforpligtende tilbud
Få gratis rådgivning og modtag 3 tilbud ved at udfylde formularen hos vores anbefalede samarbejdspartner, 3byggetilbud.dk.
Hurtigt svar i hele landet
4,6 stjerner på Trustpilot
100% uforpligtende og gratis rådgivning
3byggetilbud
Få 3 uforpligtende tilbud

Til gengæld vil du glædes over dit nye tag, som vil holde de næste mange år. Du slipper også for at bekymre dig om luftskader, utætheder og manglende isolering. Alt bliver udført af professionelle fagfolk.

Her er nogle gennemsnitspriser og overvejelser, du kan tage udgangspunkt i, når du skal beslutte hvilket tagmateriale, du skal vælge.

Gns. priser for forskellige tagmaterialer

TagmaterialeGennemsnitlig Pris (m²)Holdbarhed
Tagpap400 – 1.000 kr.30-50 år
Tegltag1.300 – 1.900 kr.50-70 år
Skifereternit1.700-2.200 kr.35-40 år
NaturskiferFra 1.900 kr.Over 100 år
Betonsten1.150-1.650 kr.Op til 50 år
Ståltag760-1000 kr.40-50 år
Bølgeeternit830-980 kr.30-35 år
  1. Tagets størrelse og kompleksitet

Prisen på et nyt tag afhænger desuden af tagets størrelse. Jo flere m² tag du skal bruge, jo højere vil prisen være.

Dit tags kompleksitet påvirker også prisen på dit nye tag. Faktorer såsom tagets design, skorstene, tagvinduer osv. kan påvirke prisen. Årsagen er, at det kræver flere arbejdstimer at tage højde for disse faktorer.

2. Arbejdskraft og ekstraudstyr

Omkostninger til tagdækker: Udgifter til professionelle tagdækkere kan variere. Hos Byggeli.dk anbefaler vi derfor altid, at du indhenter mindst tre tilbud. Så kan du sammenligne og vælge den tagdækker, der bedst tilfredsstiller dine ønsker og behov.

Ekstraudstyr: Installation af ekstra elementer som isolering eller ventilation vil påvirke prisen.

3. Lokale faktorer og tilladelser

Lokale priser: Omkostningerne kan variere afhængigt af området og markedet. Det er ikke nødvendighed forhold du kender til på forhånd. Med tre tilbud på hånden er du sikret muligheden for at sammenligne.

Byggetilladelser: Om nødvendigt kan tilladelser påvirke omkostningerne.

Gør som 400.000 andre danskere, Få 3 gratis og uforpligtende tilbud
Få 3 uforpligtende tilbud
Få 3 gratis og uforpligtende tilbud

Hvilke tagtyper findes der?

Når det kommer til tagtyper, er der flere forskellige valgmuligheder, der hver især har deres egne fordele og egenskaber. Her er en oversigt over nogle af de mest almindelige og populære tagtyper.

1. Tagpap

Tagpap er en populær og omkostningseffektiv løsning. Det er fleksibelt og nemt at installere, hvilket gør det ideelt til flade og let skrående tage. 

Tagpap udgør en yderst holdbar og alsidig tagløsning, tilpasset til en bred vifte af tagkonstruktioner. 

Det er velegnet til såvel karakterfulde arkitekttegnede villaer med unikke tagformer som til ejendomme med mere ensartede tagflader.

2. Tegltag

Tegltag er kendt for deres æstetiske appel og holdbarhed. De kommer i forskellige farver og stilarter og kan vare i mange årtier.

Et tegltag repræsenterer en naturlig tagløsning, der tilføjer et tidløst og æstetisk tiltalende udseende til din bolig. 

Denne tagtype er velegnet til både nybyggeri og renovering af ældre ejendomme. En af de betydelige fordele ved et tegltag er dets imponerende levetid, hvilket placerer det blandt de mest pålidelige og langtidsholdbare tagmaterialer.

3. Ståltag

Ståltag har en række fordele, som har skabt en stigende popularitet blandt danske husejere. Et ståltag er slidstærkt, kræver minimal vedligeholdelse, er brandsikkert og kan holde i årtier.

Yderligere vejer ståltaget betydeligt mindre end andre tagmaterialer, det er relativt enkelt at montere og har en imponerende levetid. Ståltag kan grundet dens lave vægt monteres direkte ovenpå dit eksisterende tag, således dit gamle tag fungerer som undertag.

4. Betontagsten

Betontagsten er tungere end tegltagsten og har lignende egenskaber som holdbarhed og æstetik. Betontagsten ligner teglsten, men kan dog købes til en væsentlig lavere pris. 

Prisen er omkring 10-20% lavere, og der er i dag et stort udvalg af betontagsten til forskellige farver og matning.

5. Naturskifer

Naturskifer er særlig kendt for sin lange levetid, men er sammenlignet med andre tagmaterialer i den dyrere kategori. Naturskifer giver et smukt arkitektonisk udtryk og kan med fordel vælges til moderne arkitektur såvel som mere traditionelle byggerier.

6. Skifereternit

Skifereternit kaldes også for kunstskifer og giver ligesom naturskifer et æstetisk flot tag på moderne arkitektur og ældre huse, som står foran et tagskifte.

Et skifereternittag er billigere at producere og montere, hvilket gør det til et populært valg blandt mange, da det har samme flotte udtryk som et naturskifertag.

Skifereternit er produceret som en efterligning af naturskifer, og med en levetid på min. 30 år har det derfor ikke samme levetid som det originale naturskifertag med en levetid på over 100 år.

Gør som 400.000 andre danskere, Få 3 gratis og uforpligtende tilbud
Få 3 uforpligtende tilbud
Få 3 gratis og uforpligtende tilbud

Hvilken tagtype skal jeg vælge?

Valget af tagtype afhænger af flere faktorer, herunder æstetik, holdbarhed og budget. Her er en oversigt over nogle overvejelser, der kan hjælpe dig med at bestemme den rigtige tagtype til dit projekt.

1. Æstetik og stil

Når du skal vælge tagtype, anbefaler vi hos Byggeli.dk, at du tager med en professionel fagmand. Der kan nemlig være elementer ved dit hus som gør, at du med fordel kan udvælge f.eks. tre tagmaterialer til overvejelse.

Ved at vælge den rigtige fagmand kan du gøre processen overskuelig, fremfor du på egen hånd skal vurdere, hvad det bedste valg vil være. 

En fagmand vil i samråd med dig snakke om, hvilken æstetik og stil du ønsker. Men din fagmand vil muligvis også samtidig begrænse dine valgmuligheder, da hver tagtype kræver en specifik hældningsgrad af dit tag.

2. Tagets hældningsgrad

Det er dit tags hældningsgrad som kan være afgørende for, hvilke tagtyper du kan vælge mellem. Årsagen er nemlig, at dit tag skal have en hældning som leder regn- og smeltevand væk, således dit tag ikke får fugtskader, fordi der trænger vand ind.

Du kan nedenfor se, hvilke krav til hældningsgraden hver tagtype har. Byggeli.dk anbefaler altid, at du bruger professionelle fagfolk, da du og dit hus så er i sikreste hænder. Ved at gøre dette, skal du ikke bekymre dig om hældningsgrad, men kan trygt overlade det til uddannet fagfolk.

TagtypeHældningsgrad
Betontagsten20° (med undertag)
Bølgeeternit14°
Naturskifer25°
Skiftereternit18°
Ståltag5-12°
Tagpap1,5-3°
Tegltag20-25°

3. Holdbarhed og Vedligeholdelse

Som vi har beskrevet tidligere, er der stor forskel på levetiderne ved de forskellige tagtyper. Holdbarheden afhænger dog væsentligt af, hvordan du vedligeholder dit tag.

Byggeli.dk anbefaler, at du regelmæssigt besigtiger dit tag, så du opdager skader og utætheder. Selv en lille utæthed kan skabe fugtskader, som ved flere års uopmærksomhed kan resultere i omfattende skader og efterlade dig med en stor regning.

Du kan læse om, hvordan du selv tjekker taget her. 

Gør som 400.000 andre danskere, Få 3 gratis og uforpligtende tilbud
Få 3 uforpligtende tilbud
Få 3 gratis og uforpligtende tilbud

Skal taget have undertag, og hvad koster det?

At vælge om dit tag skal have et undertag er en vigtig beslutning med hensyn til beskyttelse mod skadelige vejrforhold og forlængelse af tagets levetid. Her er overvejelser og omkostninger ved undertage.

1. Hvad Er Et Undertag?

Funktion: Undertaget er en ekstra beskyttende barriere installeret under det primære tagmateriale. Det vil sige, at hvis der er en utæthed i dit tag, fordi en tagsten uhensigtsmæssigt har flyttet sig, så er dit hus stadig beskyttet mod vandindtrængning, snefygning og andre vejrforhold, som kan skade sig hus ved manglende beskyttelse.

Funktioner og formål med et undertag

Aspekter ved UndertagBeskrivelse
VandbeskyttelseForhindrer vandindtrængning i strukturerne under hovedtaget
Lang levetidBidrager til at forlænge tagets levetid

2. Typer af undertag

Når du overvejer mulighederne for et nyt tag og i den forbindelse har en dialog med en professionel fagmand, anbefaler vi, at du samtidig snakker om muligheder for et undertag. 

Tagdækkeren vil formodentlig selv indlede dialogen med dig, men det er godt, hvis du allerede fra starten er opmærksom på undertagets vigtighed og betydning.

Typer af undertag og egenskaber

UndertagstypeEgenskaber
DiffusionsåbentTillader luftcirkulation, forhindrer fugtopbygning
DiffusionstætBlokerer fugt og damp, mindre ventilationseffekt
Gør som 400.000 andre danskere, Få 3 gratis og uforpligtende tilbud
Få 3 uforpligtende tilbud
Få 3 gratis og uforpligtende tilbud

Start med et gratis tagtjek

Du bør regelmæssigt tjekke dit tag, så du med det samme bliver bekendt med utætheder og skader. Der kan dog være områder, du ikke selv føler dig kvalificeret til at tjekke tilstrækkeligt.

I sådanne situationer bør du kontakte en professionel fagmand (tagdækker), som vil foretage et gratis tagtjek. På baggrund af vurderingen kan I tage en dialog om mulighederne for at udbedre eventuelle skader, utætheder m.m.

Det er nemlig ikke sikkert, at det er nødvendigt med et nyt tag. En tagdækker vil vurdere om en tagrenovation er tilstrækkeligt og vil desuden komme med et estimat på, hvordan levetiden af dit tag forøges gennem renovering.

Her er en omfattende guide til, hvad et tagtjek indebærer og hvorfor det er vigtigt.

Fordelene ved et tagtjek

FordelBeskrivelse
Tidlig opdagelse af problemerForebygger større skader og omkostninger
Forebyggende vedligeholdelseForlænger tagets levetid og reducerer udgifter

Hvornår bør du udføre et tagtjek?

Efter ekstreme vejrforhold: Efter storme, sne eller kraftig regn bør du tjekke, om dit tag har lidt skade. Der kan være tale om tagsten, der er blevet forskubbet eller beskadiget, hvilket kan føre til vandindtrængning.

Selv en lille utæthed kan føre til råddenskab, svamp og vandskader.

Hvert år: Regelmæssigt tjek for at opdage problemer tidligt. Dette kan være hver sommer, hvor vejet tillader, at du i tørvejr kan foretage et tjek.

Byggeli.dk anbefaler, at du altid kontakter en professionel fagmand for at få lavet en grundig gennemgang. Vi anbefaler ikke, at du selv går på taget, da det kan skade tagbelægningen ved at tagsten forskubbes, revner eller trædes i stykker.

nyt tag

Hvad Indeholder et tagtjek?

Elementer i et tagtjek

InspektionsområderInspektionsmetoder
Visuel inspektion af tagoverfladeVisuel gennemgang
Kontrol af tætningspunkterManuel kontrol og afprøvning
Gør som 400.000 andre danskere, Få 3 gratis og uforpligtende tilbud
Få 3 uforpligtende tilbud
Få 3 gratis og uforpligtende tilbud

Sådan kan du selv tjekke taget

At kunne udføre en grundlæggende inspektion af dit tag er værdifuldt. Hvis der er sket skader, kan du nemlig i så fald hurtig tage handling og evt. foretage en midlertidig løsning, indtil tagdækkeren kan udbedre skaden. 

Her er trinene til at udføre dit eget tagtjek og opdage potentielle problemer.

Trin til taginspektion

  1. Sikkerhed først: Brug passende sikkerhedsudstyr som f.eks. en sikkerhedssele og skridsikre sko. Undgå at arbejde på taget i glat eller ustabilt vejr.
  2. Visuel gennemgang: Inspektion fra jorden ved hjælp af en kikkert for at identificere synlige skader eller mangler.

Områder at fokusere på

  1. Tagdækning: Kontroller om der er manglende eller beskadigede tagsten, og om der er skader ved evt. undertag.
  2. Tagrender og afløb: Sørg for, at tagrender er frie for tilstopninger og korrekt fastgjort.

Inspektionsområder for selvtagtjek

InspektionsområderVigtighed
TagdækningHøj
Tagrender og AfløbModerat

Tjekliste for at tilses taget udefra

At udføre en systematisk inspektion af taget udefra er afgørende for at opdage potentielle skader eller tegn på slid. Her er en detaljeret tjekliste til at guide dig gennem processen.

  1. Undersøg tagrenderne for eventuelle lækager eller tilstopninger. Det er vigtigt at sikre, at de er i stand til at lede vandet korrekt væk. Rensning anbefales mindst to gange årligt.
  2. Inspektion af skorstenen for løse mursten og sikre, at topafdækningen er forsvarligt fastgjort.
  3. Gennemgå skotrenderne for at sikre, at de er intakte, jævne og ikke overgroet af mos eller planter. Det er vigtigt, at regn- og smeltevand kan ledes væk.
  4. Tjek tagstenenes eller tagpladernes placering for skævheder eller forskydninger, da dette kan indikere løse elementer.
  5. Inspektion af inddækninger omkring skorstene, antenner, kviste og ventilationshætter for at sikre, at de er intakte og tætsluttende.
  6. Undersøg tilstanden på rygningen (tagets top) for eventuelle skader eller mangler.

Trin til loftinspektion

  1. Lysforhold: Kontroller belysning og lyskilder for at inspicere loftets tilstand.
  2. Isolering: Tjek isolering for skader eller komprimering, der kan påvirke effektiviteten.

Områder at fokusere på

  1. Skader på isolering: Identificer skader såsom fugt eller komprimering i isoleringsmaterialet. (Høj vigtighed)
  2. Ventilationsåbninger: Sikre, at ventilationsåbninger ikke er blokerede. (Moderat vigtighed)

Sikkerhedstips

  1. Korrekt belysning: Brug kraftig belysning for at sikre, at du kan se detaljer tydeligt.
  2. Adgangsveje: Sørg for sikker adgang og brug af stiger eller trapper om nødvendigt.
Gør som 400.000 andre danskere, Få 3 gratis og uforpligtende tilbud
Få 3 uforpligtende tilbud
Få 3 gratis og uforpligtende tilbud

Tagvedligeholdelse: En nødvendighed

At pleje dit tag er afgørende for at forlænge dets levetid og undgå potentielle skader. Her er nøgletrinene til effektiv tagvedligeholdelse.

Nøgletrin til tagvedligeholdelse

TagvedligeholdelsestrinBeskrivelse
Regelmæssig inspektionGennemgå taget for skader og tegn på slid
Rensning af tagrenderFjern blade, grene og andet affald
Reparation af skaderUdbed skader eller lekager tidligt
Moss- og algebehandlingFjern vækst af mos og alger fra taget
IsoleringstjekSikre tilstrækkelig isolering

Moss- og algebehandling

  1. Forebyggelse: Brug af passende behandlinger for at forhindre moss- og algevækst. Der findes flere forskellige midler, du kan bruge til at opnå den optimale forebyggelse.
  2. Fjernelse: Hvis der er mos eller alger på dit tag, fjern disse omhyggeligt for at forhindre skader. Du kan med fordel bruge forskellige rengøringsmidler specifikt beregnet til dette.
Gør som 400.000 andre danskere, Få 3 gratis og uforpligtende tilbud
Få gratis rådgivning og modtag 3 tilbud ved at udfylde formularen hos vores anbefalede samarbejdspartner, 3byggetilbud.dk.
Hurtigt svar i hele landet
4,6 stjerner på Trustpilot
100% uforpligtende og gratis rådgivning
3byggetilbud
Få 3 uforpligtende tilbud
Peter Hellmuth
Peter er Stifter og Chefredaktør for Byggeli.dk. Med en dybdegående forståelse for byggebranchen, kombinerer jeg førstehåndsviden med professionelle kvalifikationer for at levere indsigtsfulde artikler og guides.

Skriv et svar